T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - NİŞANTEPE ANAOKULU

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

NİŞANTEPE ANAOKULU

2021-2022 BESLENME DOSTU OKUL  PROJESİ

 

         HEDEFLERİMİZ:

  • "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi,
  • Okulumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması,
  • Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması,
  • Okul sağlığının önemini vurgulayacak çalışmalar yapılması,
  • Bu bağlamda okulumuzda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda çalışma planı uygulanacaktır.

 

          AMAÇLARIMIZ:

  •  Aile ve çocuk eğitimleri oluşturmak.
  • Öğrencilerimizi ve ailelerini hareketli yaşama teşvik eden aktiviteler yapmak,
  • Okul sağlığı için tüm çalışanlarında bilgilendirilmesi. Bu bağlamda tüm denetimlerin yapılması (mutfak, su deposu v.b)
  • Belirli günler pano çalışmaları, uygulamaları ve okul içindeki görsellerle sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın sürekli vurgulanması.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

OKUL POLİTİKASI

Okulumuz sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem veren ve bu konuda gerekli önlemleri alan, mutfak ve yemek hizmetleri ile bu konunun üstünde titizlikle duran, hareketli yaşam konusunda duyarlı ve gerekenleri yapmayı temel ilkelerinden biri haline getirmiş bir kurumdur.

1-Okulumuzun günlük temizlik iş planı yapılmakta ve uygulanmaktadır.

2-Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler 'Sağlık Bakanlığı'ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

3-Okul su deposunun düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmaktadır.

4-Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

5-Okul yemekhanesi her ay 'Okul Yemekhane Denetim Ekibi' tarafından denetlenmektedir.

6-Yemekhane hizmetleri yönetim tarafından rutin aralıklarla denetlenmektedir.

7-Menüler Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı menü modelleri örnek alınarak hazırlanmaktadır.

8-Okulumuzun içinde uygun alanlarda sağlıklı içme suyu olanakları bulunmaktadır.

9-Okulumuzn su deposu var olup, temizliği rutin aralıklarla yapılmaktadır.

10-Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilmektedir.

11-Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

12-''Beslenme Dostu Okul Projesi'' çalışmalarını koordine etmek üzere ''Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi'' oluşturulmuştur.

 

HEDEFLERİMİZ:

Öğrencilerimizi sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemi hakkında bilinçlendirmek, obezitenin önlenmesine destek olup sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz.

 

Nesime ERBERK             Aylin TAHİROĞLU             Huriye GEREK              Tuğba ÜSTÜN                   Ezgi BİLGİÇ

     Öğretmen                         Öğretmen                      Öğretmen                     Öğretmen                       Öğretmen        

 

Fatma Zehra ARDAL        Gizem S.KILIÇDOĞAN     Hatice Büşra AĞIR          Elif DEMİRALP         Sefa ERGÜN          

      Öğretmen                          Öğretmen                        Öğretmen                  Öğretmen                   Öğretmen

 

Tuğba KAYLESİZ                Bahar KAZANKAYA            Eda TÜKENMEZ                  Yıldız VARLI  

      Öğretmen                           Öğretmen                   Kulüp Öğretmenİ                     Aşçı

 

 

       Ayşe SOYSAL                                                                                                            Kenan NADİROĞLU

        Müdür Yrd.                                                                                                                   Okul Müdürü

 

 

Sıra

No

 

Ay

 

PLANLAMA ÇALIŞMALARI

 

AÇIKLAMALAR

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

EKİM

 

(TURŞU YAPIMI)

 

  1. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin oluşturulması .
  2. Beslenme dostu okul projesine başvurunun yapılması
  3. Beslenme dostu okul projesi yıllık planının hazırlanması.
  4. Okuldaki tüm öğrencilerin boy ve kilolarının tespit edilmesi, beden kitle hesabının yapılması.
  5. Okul yemekhanesinin denetlenmesi

1-      Ekip başkanı Kenan

NADİROĞLU başkanlığında yapılacaktır.

2-      Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi tarafından hazırlanacaktır.

3-      Tüm öğretmenler tarafından hazırlanacaktır.

4-      Tüm öğretmenler tarafından yapılacaktır.

5-      Yemekhane denetleme ekibi tarafından denetlenecektir.

 

*14 Kasım DÜNYA DİYABET GÜNÜ

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

KASIM

 

(SONBAHAR MEYVELERİ ŞENLİĞİ)

 

  1. Sınıf ortamında beslenmeyi konu alan etkinlikler yapılması.
  2. Okuldaki tüm öğrencilerin boy ve kilolarının tespit edilmesi, beden kitle hesabının yapılması.
  3. Sağlıklı Beslenme konulu resim çalışmalarının yapılması
  4. Okul yemekhanesinin denetlenmesi.

 

1-      Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi tarafından yapılacaktır.

2-      Tüm öğretmenler

3-      Tüm öğretmenler

4-      Yemekhane denetleme ekibi tarafından denetlenecektir.

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

ARALIK – OCAK

 

(BİR YAŞ BÜYÜDÜM KURABİYESİ YAPIMI VE  C VİTAMİNİ ŞENLİĞİ)

 

  1. Veli - öğrencilere yönelik seminer düzenlenmesi (El Yıkama ve Hijyen Eğitimi konulu)
  2. Beslenmeyi konu alan sınıf panolarının güncellenmesi,
  3. Okul yemekhanesinin denetlenmesi.

 

 

  1. Toplum Sağlığı Merkezi tarafından seminer verilecek.
  2. Tüm öğretmenler tarafından
  3. Yemekhane denetleme ekibi tarafından denetlenecektir.

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

ŞUBAT – MART

 

(BİTKİ ÇAYI ŞENLİĞİ)

1-      Beslenmeyi konu alan sınıf panolarının düzenlenmesi.

2-      "Sağlıklı içecekler" konulu sınıf içi etkinlikler yapılması.

3-      Okuldaki tüm öğrencilerin boy ve kilolarının tespit edilmesi, beden kitle hesabının yapılması.

4-      Okul yemekhanesinin denetlenmesi.

 

 

 

1-      Tüm öğretmenler

2-      Tüm öğretmenler

3-      Tüm öğretmenler

4-      Yemekhane denetleme ekibi tarafından denetlenecektir.

 

 

  • 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

NİSAN

(YOĞURT YAPIMI

 

 

  1. Tükettiğimiz hazır yiyecekler hakkında bilgilendirme.
  2. Beslenmeyi konu alan sınıf panolarının güncellenmesi,
  3. Okul yemekhanesinin denetlenmesi.

1-      Tüm öğretmenler

2-      Tüm öğretmenler

3-      Yemekhane denetleme ekibi tarafından denetlenecektir.

 

  • 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ
  •  

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

MAYIS- HAZİRAN

1-      Beslenmeyi konu alan sınıf panolarının güncellenmesi

2-      Sınıf ortamında "Sağlıklı Hareket" konulu etkinlikler yapılması.

3-      Okul yemekhanesinin denetlenmesi.

1-      Tüm öğretmenler

2-      Tüm öğretmenler

3-      Yemekhane denetleme ekibi tarafından

 

  • 10 MAYIS DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET GÜNÜ

 

  • 22 MAYIS DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ

 

 

 

 

 

                                                                                                                                           Kenan NADİROĞLU

                                                                                                                                   Okul Müdürü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021/2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

 

Kenan NADİROĞLU

Okul Müdürü

Ekip Başkanı

Ayşe SOYSAL

Müdür Yardımcısı

Ekip Üyesi

Aylin TAHİROĞLU

Öğretmen

Ekip Üyesi

Nesime ERBERK

Öğretmen

Ekip Üyesi

Huriye GEREK

Öğretmen

Ekip Üyesi

Hatice Büşra AĞIR

Öğretmen

Ekip Üyesi

Fatma Zehra ARDAL

Öğretmen

Ekip Üyesi

Tuğba ÜSTÜN

Öğretmen

Ekip Üyesi

Gizem SELKİ KILIÇDOĞAN

Öğretmen

Ekip Üyesi

Elif DEMİRALP

Öğretmen

Ekip Üyesi

Ezgi BİLGİÇ

Öğretmen

Ekip Üyesi

Sefa ERGÜN

Öğretmen

Ekip Üyesi

Bahar KAZANKAYA

Öğretmen

Ekip Üyesi

Tuğba KAYLESİZ

Öğretmen

Ekip Üyesi

Eda TÜKENMEZ

Kulüp Öğretmeni

Ekip Üyesi

Yıldız VARLI

Aşçı

Ekip Üyesi

       

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 12:00 - Görüntülenme: 433
  Beğen | 3  kişi beğendi